Succes 2010: Henri Le Roux, Maître chocolatier caramélier. Inventatorul caramelelor de Cartea Recordurilor





Francezul Henri Le Roux este inventatorul celebrelor caramele cu unt sarat.

In 1997, pentru a marca 20 de ani de la ciocolateria deschisa la Quiberon, Henri si sotia sa Lorraine Le Roux s-au hotarat sa produca cea mai lunga caramea sarata din lume, cu care aveau sa patrunda in Cartea Recordurilor. Carameaua-gigant s-a intins pe 567.85 metri si a cantarit 200 kg, adica echivalentul a 24.000 de caramele normale!


In 2003, "Guide des Croqueurs de Chocolat" i-a acordat lui Henri Le Roux titlul suprem "Meilleur Chocolatier de France", notandu-l cu 5 tablete (apreciere maxima a breslei).


Henri Le Roux este membru al Académiei Franceze a Ciocolatei si a Cofetariei.



Printre cele 60 de specialitati ale lui Henri Le Roux se numara: Truffe de Truffe, Soizig, Aliberts, "Ch’tou",caramelele asortate (lamaie verde, tatin, orez negru noir, chocolata amara...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...